Lotaria amerikane per Green Card “Down for Maintenance”, bie faqja

Webfaqja zyrtare e lotarise amerikane per Green Card ka disa dite qe nuk eshte duke funksionuar. Mesazhi i shfaqur “Down for Maintenance!” tregon se programi per aplikim eshte ndalur.

Faqa eshte duke funksionuar mirepo forma e aplikimit per dv lottery 2019 ka rreth 3 dite qe nuk funksionon. Ne vend te formes se aplikimit shfaqet ky mesazh:

Electronic Diversity Visa Lottery

Down for Maintenance!

AES is currently down for maintenance. Please try again later.

Aplikimi per Green Card amerikane permes lotarise qe njihet si “Electronic Diversity Visa Lottery” ka filluar ne fillim te Tetorit dhe do te perfundoje ne fillim te muajit Nentor.

Si çdo vit lotarine do ta fitojne rreth 50 000 veta nga e gjithe bota te cilet do te pajisen me dokumentacion e me pas edhe me pasaporte amerikane.

Nga ambasada amerikane ne Tirane njoftohet se problemi i aplikimit online nuk eshte ndalur vetem ne Shqiperi por ne gjithe boten. Nga i njejti burim mesohet se programi nuk eshte ndaluar dhe se behet fjale per nje problem thjeshte teknik.

Ne te njejten kohe informacione te ndryshme qarkullojne neper internet se programi eshte ndaluar me kerkese te kongresit apo te presidentit Trump, por tani keto informacione mund te quhen thjesht spekulime.

Duke u bazuar ne mesazhin “Down for maintenance” mund te konkludojume se kemi te bejme me nje problem teknik qe zakonisht rikthehet. Keto probleme zakonisht ndodhin ne rast te sulmeve ne sherbimin e webfaqes ose per shkak te pamundesise se perballimit te fluksit te madh te aplikuesve.