Protestonte kundër aksioneve Izraelite në Gaza, por u vra nga Hamasi

Për të gjithë ata që mendojnë se terroristët e Hamas-it kishin cak ushtrinë Izraelite, CNN sjell rrefimin e vajzës së qiftit Amerikan të vrarë pabesisht afër kufirit me Gazën.

Cindy Flash, 67, një vendase nga St. Paul, Minesota, dhe bashkëshorti i saj, Igal Flash, 66 vjeç, një bir i të mbijetuarve të Holokaustit, janë midis dhjetëra të vrarëve në një nga skenat më të frikshme që u shfaqën nga sulmi i Hamasit në Izrael.

Vajza e tyre, Keren Flash, 34 vjeç, i tha CNN se mësoi të enjten se prindërit e saj u vranë në dhomën e sigurt të shtëpisë së tyre në Kfar Aza, një kibut në jug të Izraelit afër kufirit me Gazën.

Keren Flash ndau mesazhet e fundit që mamaja e saj dërgoi në një mesazh grupi të lagjes, duke përshkruar sulmin teksa shpalosej. Ata u dërguan të shtunën në mbrëmje, dhe nëna e saj i dërgoi mesazh grupit duke kërkuar që dikush të vinte në ndihmë, duke thënë se “ata arritën të hynin në dhomën e sigurt”.

“Kjo ishte hera e fundit që dikush dëgjoi prej tyre,” tha vajza e tyre.

“Ajo ishte me gjithë zemër dhe shpirt”, tha ajo. Babai i saj, Igal, lindi në Izrael, djali i të mbijetuarve të Holokaustit, të cilët rrallë diskutonin për përvojat e tyre.

“Ata ishin thjesht një ekuilibër i mirë i njëri-tjetrit, dhe me të vërtetë më mësuan se si duhet të duket një marrëdhënie e dashur dhe e fortë dhe ata ishin vetëm frymëzimi im për gjithçka”, tha ajo.

Pasi nuk mori vesh prej tyre për disa ditë dhe nuk e dinte vendndodhjen e tyre, Keren Flash tha se i vetmi ngushëllim i vogël që gjeti pas marrjes së lajmit tragjik ishte se ata “me sa duket vdiqën menjëherë, kështu që të paktën ishte i shpejtë dhe relativisht pa dhimbje”.

“Vetëm terrori më parë, kjo është gjithçka që ata përjetuan.”

Ajo tha se nëna e saj kishte shpresë të palëkundur te njerëzimi dhe kishte protestuar kundër veprimit ushtarak izraelit në Gaza.

“Sa herë që kishte një operacion ushtarak, (ajo) gjithmonë do të protestonte,” tha ajo. “Ajo ishte atje duke protestuar gjatë gjithë kohës, në mënyrë që ata të mos e shkatërrojnë – në mënyrë që njerëzit të shohin se çfarë po ndodh sepse ju nuk i trajtoni qeniet njerëzore ashtu, pavarësisht se cili është besimi i tyre fetar dhe cila është përkatësia e tyre etnike.”
“Ata ishin disa nga njerëzit më të mirë që kam njohur ndonjëherë”, shtoi ajo për prindërit e saj. “Ata ishin njerëz të mirë. Ata kujdeseshin për njerëzit e tjerë. Ata luftuan për të drejtat e njerëzve të tjerë dhe zërat e të tjerëve.”