Çmimet e naftës në botë – Shqipëria renditet ndër vendet me çmimin më të lartë

Këtu gjeni çmimet e naftës për pothuajse të gjitha shtetet e botës. Shqipëria vazhdon të jetë një nga vendet me çmimin më të lartë të naftës.

Më poshtë mund ti shihni çmimet (Litër / Euro) e naftës të publikuara nga GlobalPetrolPrices me daten 18 korrik për rreth 167 vende në mbarë botën.

Kosova nuk gjindet në kë listë por bazuar në çmimin e naftës për të njëjtën datë (rreth 1.74 – 1.76).

123 vende e kanë çmimin e naftës më  të lirë se Kosova, ndersa vetem 44 vende kanë çmim më të shtrenjtë.

Vendi me çmimin më të lartë të të naftës duket të jetë Hong Kongu me 2.728 për litër ndërsa vendi me me çmimin më të lirë të të naftës është Irani me 0.010 cent.

Nese i radhisim vendet nga çmimi më i lirë tek më i shtrenjti Shqipëria radhitet e 154-ta me vetem 13 vende me çmim më të lartë dhe 153 vende me çmim më të lirë nga gjithsej 167 shtete.

 

Worlswide diesel price - 1

 

Worlswide diesel price - 2

 

Worlswide diesel price - 3

 

 

Worlswide diesel price - 4