Gazeta e njohur Austriake kritikon ashpër Borrelin për qasjen ndaj Kosovës

Takimi Borrel - Vucic

Gazeta e njohur Austriake “Der Standard” ka kritikuar ashpër Borrelin për qasjen ndaj Kosovës dhe ngjarjeve të fundit në veri.

Pjesë nga shkrimi i ka sjellë të përkthyera përmes një statusi gazetari Enver Robelli.

“Kur policia (e Kosovës) këtë javë zhvilloi një aksion kundër krimineIëve, vetëm njëri nga të arrestuarit ishte serb. Megjithatë, serbët e Kosovës sulmuan policinë, por edhe Beogradi u soll thua se në Kosovë po përndiqen serbët. Vuçiqi foli pallavra mbi dhunën që gjoja po ushtruakan autoritetet kosovare.

Përballë këtyre përpjekjeve të koordinuara për destabilizim, BE nuk reagoi me vërejtje të qarta, por e përkeqësoi situatën edhe më shumë. Kryediplomati i BE-së Josep Borrell nuk e përkrahu shtetin ligjor kosovar, por kritikoi policinë kosovare për shkak të gjoja ‘masave të pakoordinuara’. Me sa duket atij Beogradi po ia dikton postimet në Tëitter dhe ai po beson se na qenkësh kompetent për të mbrojtur krimineIët”, citohet të ketë thënë “Der Standard”, siç shkruan Enver Robelli.

 

Postimi i plotë i Robellit:

Gazeta austriake “Der Standard”: Me sa duket Josep Borrellit po ia shkruan Beogradi postimet në Tëitter

Në një koment mbi zhvillimet e fundit në Ballkan, gazeta austriake “Der Standard”, mes tjerash, shkruan: “Kur policia (e Kosovës) këtë javë zhvilloi një aksion kundër krimineIëve, vetëm njëri nga të arrestuarit ishte serb. Megjithatë, serbët e Kosovës sulmuan policinë, por edhe Beogradi u soll thua se në Kosovë po përndiqen serbët. Vuçiqi foli pallavra mbi dhunën që gjoja po ushtruakan autoritetet kosovare.

Përballë këtyre përpjekjeve të koordinuara për destabilizim, BE nuk reagoi me vërejtje të qarta, por e përkeqësoi situatën edhe më shumë. Kryediplomati i BE-së Josep Borrell nuk e përkrahu shtetin ligjor kosovar, por kritikoi policinë kosovare për shkak të gjoja ‘masave të pakoordinuara’. Me sa duket atij Beogradi po ia dikton postimet në Tëitter dhe ai po beson se na qenkësh kompetent për të mbrojtur krimineIët”.